logo CrossFit Brugge

Crossfit® Coaches / Crossfit® trainers

Crossfit headcoach
Stef Verbaeys
Stef Verbaeys
Jannick Verhelst
Dieter
Tjarco
Odille
Ansje

Sportervaringen/diploma’s:
over Stef Verbaeys


In 2008 studeerde ik af als opvoeder en ging direct van start in GBJ De Zande Ruiselede, een gesloten instelling voor minderjarige delinquenten, waar sport een belangrijke uitlaatklep is voor de geplaatste jongeren. Omdat een beetje ‘body’ wel nuttig is als opvoeder besloot ik zo’n 6 jaar geleden mij in te schrijven in de lokale fitnessclub. Met het juiste voedingsprogramma en trainingsschema boekte ik al snel vooruitgang en het ‘bodybuildingsaspect’ primeerde. Hoe meer gewicht en minder vet des te beter. 
 
Ondertussen bleek ik de werking zo goed te kennen dat ik in bijberoep aan de slag ging in het fitnesscentrum. Het begeleiden van de mensen in hun sportbeoefening gaf mij voldoening maar toch ontbrak er iets… Ik besloot dan maar om afgelopen jaar in avondschool de opleiding ‘personal coach’ te starten. 
 
Jaar in jaar uit bleef ik enkel met gewichten geïsoleerde oefeningen trainen. Op den duur geraakte mijn trainingen in een sleur en werd het ook duidelijk dat ik nooit aan mijn conditie had gewerkt. Op een dag leerde ik via een vriendin en medecoach Jannick CrossFit kennen. Na het uitvoeren van mijn eerste WOD (workout of the day) in ons fitnesscentrum was ik direct overtuigd. Vanaf dan deden we CrossFit telkens de gym gesloten was. De drukte van een regulier fitnesscentrum verleende ons immers de nodige ruimte niet. We misten echter de ringen, rekken, plyoboxen, medecinballs, kettlebells,… Hoe konden we immers ooit een muscle-up leren zonder de nodige ringen?!
 
Aangezien er in West- Vlaanderen geen officiële CrossFitboxen te vinden waren besloten we om 3x per week in Aalst aan CrossFit te doen. We wilden nieuwe oefeningen leren, onze bestaande kennis uitbreiden en ondertussen ervaringen opdoen van coach Tanguy met in ons achterhoofd ooit zelf een box op te richten.
 

Plots ging alles snel. We schreven ons in voor de cursus ‘Level 1 CrossFitcoach’ in Finland en slaagden beiden met glans. We gingen onmiddellijk op zoek naar een geschikt pand om zo ook Brugge te kunnen verrijken met het schitterende concept dat CrossFit biedt. 

Crossfit Brugge © / website by G.O.A.T.   privacy