Leden aan het woord

Leden aan het woord

 

Kristien, fitte vrouw op pensioen
CrossFit als ondersteuning sprinttraining atletiek 


CrossFit heeft een gigantische variatie en staat in voor een veelzijdige training van het lichaam. Alle spieren worden getriggerd. Elke training is anders, dit zorgt ervoor dat ik altijd gefocust blijf. 

Dankzij de coaches en de beperkte groepen, voer ik de diverse oefeningen zo juist mogelijk uit. De CF spreekt spieren aan die ik in een normale sprinttraining niet gebruik., daar komen meestal enkel oefeningen voor die zich op looptechniek toespitsen. 

CF combineert kracht, lenigheid, conditie èn snelheid. Door bvb de boxjumps, de squats in alle mogelijke variaties heb ik dit jaar heel wat gewonnen zowel bij het starten uit startblok als de eindjump. Ook de rompstabiliteit is er enorm op vooruitgegaan. De algehele combinatie van workouts en begeleiding zorgt ervoor dat CrossFit me vooruit helpt op de piste, maar ook in het algemeen, gezien CF gebaseerd is op dagdagelijkse bewegingen.

 Jan, zanger van King Hiss.
Een performance van King Hiss vraagt bakken energie en test telkens het uithoudingsvermogen. Na enkele weken mij te hebben ondergedompeld in crossfit stelde ik al snel vast dat ik tijdens een optreden sneller recupereerde. De intense wods binnen een motiverende groep dragen bovendien bij tot mentale weerbaarheid en doorzettingsvermogen. Als je de energie van het publiek proeft, voelt de drang steeds meer om een tandje bij te steken. Kortom, crossfit was voor mij een gamechanger en werd al snel gezonde verslaving.
 Joke, moeder van 3 tieners.  
Ik wou en zou iets veranderen aan mijn basisconditie, die aanvankelijk 0,0 was. Respectvolle en gemotiveerde trainers konden me steeds overtuigen door te zetten. Op mijn eigen tempo maak ik vorderingen, geen enkele training is dezelfde, het is boeiend om bij te leren. Crossfit is voor mij verruimend op fysiek en mentaal vlak. Mijn conditie gaat erop vooruit en ik voel me beter in mijn vel, een fitte, stoere mama voor mijn gezin. Door meer te bewegen denk ik bewuster na over gezond eten. Dit laat ik niet meer los!
 Michael, arbeider die in 2014 een zwaar motorongeval meemaakte.
Voor mijn motorongeval deed ik niks van sport. Door de kwetsuren aan mijn rug moest ik opzoek naar iets voor deze te versterken en kwam zo bij crossfit terecht.Crossfit heeft me fysiek sterker gemaakt, sterker dan ik ooit ben geweest. De lessen vervelen niet, de trainers zijn top en sfeer is super.
 David, freelance cameraman.
Toen ik tijdens het uitoefenen van mijn job last begon te krijgen van lage rugpijn, ging ik op zoek naar een oplossing. Ik was een paar maanden eerder al eens op de Crossfit Brugge website beland maar waarom moest ik gaan crossfitten? Ik had een goeie conditie want ik deed wat krachttraining en ging al 2 keer per week joggen. Little did I know.

Ik schreef me in voor de fundamentals en zette door. In het begin waren de workouts zeker niet evident. Maar met vallen en opstaan, werden mijn rug en core langzaam sterker en enkele maanden later was de rugpijn verdwenen. Crossfit is een zeer veelzijdig sport, zo blijf ik persoonlijk altijd gemotiveerd. De ene dag oefen je complexe gewichthef bewegingen, de andere dag werk je aan je cardio. Genoeg afwisseling om nooit te gaan vervelen. Maar Crossfit leverde mijn niet enkel een betere conditie op, het zorgde ook voor tal van nieuwe vrienden. Het kernwoord is “samen”, je gaat samen de uitdaging aan, met andere woorden Crossfit doe je immers nooit alleen!
 Delphine, commercieel bediende die graag sport in haar vrije tijd.
Voor ik begon met crossfit, sportte ik al regelmatig maar de motivatie was bijna volledig verdwenen: iedere week dezelfde fitness workout, spinningles, bodystep, etc. Sinds ik gestart ben met crossfit, heb ik me nog geen dag verveeld. Sporten is geen opdracht meer, ik kijk uit naar iedere workout want geen enkele WOD is dezelfde. Crossfit zorgt ervoor dat je je grenzen leert aftasten; je lichaam is tot veel meer in staat dan je hoofd kan vatten. Het afzien in groep, de voldoening achteraf, het telkens opnieuw uitgedaagd worden: het is iets wat ik nooit meer zou kunnen missen! Dat ik daarbii stuk voor stuk schitterende mensen heb leren kennen is de kers op de taart.