Visie CrossFit Brugge

Visie CrossFit Brugge

In CrossFit Brugge geloven we uiteraard heel sterk in de CrossFit Methodologie. Dit wil zeggen dat we een zo groot mogelijke fitheid proberen te bereiken door onze trainingen zo gevarieerd, functioneel en intensief mogelijk te maken.
Deze methodologie volgende zijn we ervan overtuigd dat we bij het overgrote deel van onze leden een grote fitheid bereiken.
We geloven er echter in dat we niet blind moeten vertrouwen in 1 methode en dat een vorm van kruisbestuiving van andere trainingsmethodes en CrossFit absoluut ook waarde kunnen hebben.

Bovendien merken we ook een groeiende interesse in competitie-gerichte CrossFit. Om een zo volledig mogelijk atleet te worden denken we dat het gebruik van andere trainingsmethodes ook aangewezen is.
Allereerst willen we hier een duidelijk onderscheid maken tussen het bereiken van een algemene fitheid en het bereiken van een competitie gerichte fitheid.

Wanneer we trainen voor onze algemene fitheid (via een General physical performance-programma, hierna GPP) dan staat een langdurige gezondheid op nummer 1. Dan denken we aan het spelen met kleinkinderen op hogere leeftijd of je mannetje kunnen staan tijdens die obstacle-run met het werk.

Wanneer we echter trainen voor een competitie gerichte fitheid (via een strenght-biased programma, hierna SBP) dan stellen we onze doelen echter bij, in de hoop van het heel goed te doen op lokale (of niet zo-lokale) competities.
Het spreekt voor zich dat beide atleten hun eigen doelen hebben en dat deze niet noodzakelijk dezelfde zijn. Om deze reden hebben we dan ook verschillende “tracks” ontwikkeld om iedereen te helpen zijn doelen op een efficiënte, veilige en leuke manier te bereiken.
 

Hoe we werken

 
De training van CrossFit Brugge bestaat uit 4 verschillende “tracks”.
Een “track” is een specifiek trainingsprogramma dat ook bepaalde cyclussen en methodes volgt, het is dus belangrijk dat deze goed gevolgd worden om de vooropgestelde doelen te halen.
De basis van onze training ligt in de “Fit Forever”-track (GPP). De competitie gerichte- track  is de “berserker”-track (SBP).
Als instapper hebben we de No Barbell-track (GPP). Specifieke vaardigheidstrainingen vinden we in de Olympic weightlifting-track.